Padangių akis (Eye in the Sky)

2019-11-02 21:00 per

2015 m. Jungtinė Karalystė. Karinė drama.
Rež. Gavin Hood. Vaid.: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman, Barkhad Abdi, Jeremy Northam, Iain Glen, Phoebe Fox.
Reitingas: N-16

Didžiosios Britanijos armijos pulkininkė Ketrin Pauvel, vos prabudusi gauna žinių, kad Kenijoje buvo nužudytas jų agentas. Didelę patirtį sukaupusi karininkė iškart duoda komandą sugauti už tai atsakingus tris iš dešimties teroristų lyderių, besislepiančių būstinėje Nairobyje. Pulkininkė Pauel pilotui pabrėžia, kad šios misijos esmė yra sugauti, bet ne nužudyti.

Įvairiatautė komanda iš skirtingų pasaulio kraštų vykdo užduotį: bendrinį stebėjimą iš oro vykdo bazės Nevadoje specialistai, kurie pasiruošę, jei prireiks, paleisti savo minas į taikinį, Kenijoje dirba užsimaskavę vietiniai agentai, kurie valdo mažytes filmavimo kameras, skrendančias filmuoti patalpų vidaus, Kenijos specialiosios pajėgos laikosi netoliese, kad galėtų sulaikyti teroristų lyderius, o viskam vadovauja COBRA komitetas Anglijoje, kuriame – aukščiausio lygio pareigūnai ir ministrai. Netrukus kameros užfiksuoja, kad įtariamieji ruošiasi savižudžio atakai – dėlioja bombas, ruošia liemenę. Nukentėti gali labai daug žmonių.

Tai keičia viską – Pauel nusprendžia, kad vien sulaikyti negana, reikia likviduoti pavojaus židinį, tačiau ką pasakys vadovai, sėdintys Anglijoje? Jų nuomonės ir politiniai įsitikinimai labai prieštaringi... Vieni nori apsaugoti niekuo dėtus civilius, kiti galvoja, ką apie tokį bombardavimą pasakytų pasaulis ir žiniasklaida. Netoliese pastebima žaidžianti mergaitė. Jei teroristai nužudys 80 žmonių, propagandos karą laimės britai, bet jei britai nužudys tą vieną mergaitę, visuomenės pasmerkino sulauks jie patys. Laiko nedaug, sprendimą reikia priimti kuo greičiau...