Laukinė (Wild)

2023-11-15 22:30 per

2014 m. JAV. Biografinė drama.
Rež. Jean-Marc Vallée. Vaid.: Reese Witherspoon, Thomas Sadoski, Michiel Huisman, W. Earl Brown, Gaby Hoffman, Kevin Rankin, Laura Dern, Keene McRae.
Reitingas: N-16

Šeril – jauna ir žavi moteris, tačiau visiškai paklydusi asmenybė. Žlugusi santuoka, priklausomybė heroinui, alkoholis, nesuskaičiuojama daugybė vienos nakties nuotykių su nepažįstamaisiais, širdį draskanti vienintelio brangaus žmogaus – motinos – netektis... Po daugybės tokio nerūpestingo ir chaotiško gyvenimo metų, vieną dieną, ji stabteli ir supranta, kad viskas yra visai ne taip, kaip turėtų būti ir jei tai tęsis toliau, rytdienos ji gali ir nesulaukti.

Pati savęs išsigandusi mergina priima skubų sprendimą – ji nusprendžia leistis į 1771 kilometro kelionę pėsčiomis. Persekiojama mamos atminimo, visiškai be jokios žygeiviškos patirties, į kelią ji leidžiasi vienui viena. Šeril tiki, kad kelionėje ji išpirks savo nuodėmes ir pagaliau ras dvasios ramybę, bet ji nė nutuokia, kokie išbandymai ir sunkumai jos lauks...

Šio filmo siužetas – ne iš piršto laužtas. Drama „Laukinė“ sukurtas pagal tikrą amerikiečių rašytojos Cheryl Strayed istoriją. Beje, šią istoriją kino studijai pasiūlė pati Reese Whitherspoon – vos perskaičiusi Ch. Staryed knygą. Aktorė nedvejodama nusprendė, kad tai puikus siužetas geram filmui.

Įstabią ir vilties kupiną istoriją apie kelyje savęs ieškančią moterį didžiuosiuose kino ekranuose pristato talentingas trejetukas – filmo režisierius Jean-Marc Vallée, „Oskaro“ laureatė žavioji aktorė Reese Whitherspoon ir „Laukinės“ scenarijų parašęs, įkvėpiančių romanų autorius Nick Hornby.

Kelionė be konkretaus tikslo ir grįžimo datos – tai visai ne bėgimas nuo problemų, o geriausias būdas susidėlioti mintis ir, paklydus, vėl atrasti tikrąjį save. Mintis ne nauja, tačiau pateikta kaip niekad įtaigiai. Aktorei R.Whiterspoon prognozuojamas „Oskaras“ geriausios aktorės kategorijoje.